Thursday, December 4, 2008

Menunggu di bilik bersalin..update!


Pada ketika dan saat ini, aku sedang berdebar-debar menunggu dan menantikan kelahiran bayi kedua di Hospital Putra Melaka.

Selepas mendapat panggilan telefon pada pukul 12.45 pagi , aku bergegas dari Seremban pulang ke Melaka.

Harap semua sihat, selamat kepada isteri dan anak yang bakal dilahirkan. Kepada Allah aku berserah.

Update: 9.25 am

Isteri aku masih tak dapat deliver baby dan nampak terlampau letih dan menahan sakit. Aku memang tak tahan tengok isteri aku macam tu. Doktor cakap tunggu lagi 2 jam tapi isteri aku memang tak tahan. Kami setuju untuk ceaser, first baby pun ceaser.

Sekarang tengah tunggu di operation room..

Harap doakan semua selamat..

Update: 9.45 am

Alhamdulillah, doktor cakap baby boy dah keluar dan cakap baby dalam keadaan baik, begitu jugak mama nya. Tapi tengah tunggu baby keluar untuk di azankan..

Update: 9.55 am

Baru lepas diazankan..macam muka aku, hensem..hahaha! Masih menunggu isteri aku keluar bilik bedah.

Update: 10.45 am

Syukur semua selamat, Alhamdulillah..

P/s: pada kelahiran yang ini, aku tertarik untuk mengambil stem cell anak aku yang aku nampak banyak menafaatnya. Satu kemushkilan lagi, aku dan isteri belum ada idea nak bagi apa nama anak aku lagi..

8 comments:

Iwan said...

Bro, dah masuk labor room ke? Apa2 hal msg tepon aku nnt... Aku doakan semuanya sihat dan baik.

cohong gym said...

Tahniah yid. Sudah ada 2 anak. Semoga semua selamat

Syamsulfaiz said...

Cayalah Bro. Tahniah. Lelaki ye? So apa nama? Post satu gambar weii...

Iwan said...

Hmmm... apa kata ngko letak nama Hamidi ke, Izwan ke, Cohong ke, Chip ke. Ok apa? Hehehe!

p/s: Tahniah! Muka baby ngko lebih hensem dr ngko Yed, wakaka!

Maarof said...

Selamat menyambut cahaya mata kedua.

cohong gym said...

Letak nama aku. Aku cadangkan kau letak, Abdul Cohong Jamalullail Bin Mohd Farid hahahahahha

paneh said...

den cadangkan lotak namo brad paneh.

Alif Lam said...

letaklah nama yang baik dan cantik.. cth, kebaikanku kecentikan agama atau dalam bahasa arabnya khairi jamaluddin.. (bukan unta agama tau!)