Tuesday, July 15, 2008

Debat isu minyak!

Malam ini berlansungnya debat diantara Menteri penerangan Malaysia Shabeery Chik dengan Penasihat PKR Anwar Ibrahim yang julung-julung kali diadakan diadakan secara formal dikaca TV malaysia untuk tontonan lansung penonton.

Sudah pasti debat tersebut mengundang perasaan ingin tahu rakyat dan sudah pasti rakyat tidak melepaskan peluang untuk menontonnya yang pada aku lebih berdasarkan kepada kepentingan peribadi masing-masing.

Terpulang kepada siapa merasakan diri mereka menang, tetapi yang penting samada rakyat mendapat manfaat dari debat tersebut?

p/s: Adakah Anwar akan muncul malam ni? Cuma terdetik..Harap Anwar hadir sebab aku saja seronok nak tengok debat dan kelakuan-kelakuan oleh mereka yang digelar pemimpin!

9 comments:

Abafahim said...

baru lepas menonton debat.

Tahniah pada kedua pendebat. Nampak matang dan terkawal.

Tapi, tetap persoalannya, apa faedah yang rakyat dapat?

Harap ada kesudahan utk kebaikan rakyat, jgn seronok dan berani nak berdebat semata2.

amrul said...

Bro aku ingin mengucapkan tahniah kepada Datuk shaberi, kerana keberanian dan kegentlemannya...at least beliau ada hujah yg cuba dibentangkan walaupon tak berapa kuat...bukan senang nak cari pemimpin BN macam ni.

Bag aku Debat sebegini harus diteruskan atas prinsip professionalisma dan keintelektualann, iala sekarang ni kita banyak sangat disuapkan dgn unsur2 lucah yg mrmualkan dalam politik melayu bangsa kita, aku bimbang bagi effect kepada remaja. At least melatih golongan muda atau kanak2 utk menjadi pendebat berilmiah dari pada melakukan pemfitnahan diblog2.

Anyway hidup farid, semuga jadi YB lagi 10 thn (confirm aku undi ko)!!!Bila nak turun JB?Kat opis aku di Johor semua org pro Tun Dr M tapi sekarang ni diorang amat keliru dgn satira politik negara sekrang

alifialias@yahoo.com said...

doyok, ekau sokong capo?
setakat yg den tgok malam td, alhamdulillah semuo berlangsung dlm suasano yg harmoni (x mcm kek parlimen!)
cuma x tahu ke mana hala nk di bwk hasil perdebatan tu. sbb mcm tergantung@xde kata putus. dulu zmn sekolah lps habis debat misti ada pemenang, betul x?

Abafahim said...

amrul

Sensitif citer nak jd yb kat sini bro. Haha. Unless aku ada kekuatan luar biasa mcm najib dan anwar yang 'bullet proof'!

Alifi

Tq singgah. Ingat lagi ko kat aku. Tahniah dpt cahayamata yang baru.

Aku tak dpt pastikan sapo pemenang sbb takda isi kandungan penyampaian yang betul2 solid dari kedua2 pendebat.

Cuma aku tak nafikan kelebihan anwar dari segi skill pengucapan, tapi adakah itu boleh menentukan kemenangan seseorang?

cohong gym said...

Menarik. Tapi takkan ada gunanya kalau tak memberi apa-apa faedah pada rakyat. Apa yang aku nampak hanyalah untuk kepentingan politik sahaja.

alifialias@yahoo.com said...

dunia oh dunia...

hmm.. sbnrnya saje je singgah. x sgka ada gak kengkawan kita aktif berblog ni. nak cari sokongan sket utk bt blog batch kita yg grad tahun 2000 dulu, blh la korg jd moderator nanti..
p.s. jgn kena tgkp mcm raja petra dah ler..

Abafahim said...

lipi;

Kawan seroommate ko pun aktif berblog en hamidi izwan.

http://thirdlane.blogspot.com
(ada kat link aku)

Singgah2 ler..

alifialias@yahoo.com said...

apa maksud third lane tu yo?
always be the 3rd best
or lorong kecemasan?

ini blog yang aku manage http://ukhwah-bersatu.blog2009.com/

alifialias@yahoo.com said...

doyok.. nak mintak ekau masuk balik blog grad2000 tu and post semula ekau punyo komen,sbb 1st post tu den nak delete.

lagi baguih kalau ekau buek post baru, biar sumo org buleh baco. http://iiumgrad2000.hyperblogger.net

eden baru lopeh update forum
http://iiumgrad2000.forums2u.com/
mintak komen & cadangan yo..!