Friday, August 8, 2008

Pening kapla..

Pening kepala sekarang ni memikirkan nak beli rumah samada rumah double storey, corner lot fully furnished dengan matured garden, gazebo etc-etc atas luas tanah 4200kps yang berharga RM290,000-00 atau rumah banglo baru 1 tingkat baru dan mempunyai tanah seluas 10,000 kps berharga RM275,000-00. Kedua-dua rumah dikawasan yang tidak jauh diantara satu sama lain iaitu di kawasan Seremban 2.

Berkenaan kawasan, rumah double storey tu masyarakat majmuk dan dekat dengan Jaya Jusco dan agak sunyi tetapi berdekatan dengan sekolah dan lain-lain kemudahan. Rumah banglo pula, kawasan baru tetapi majoriti orang-orang melayu yang asalnya daripada Felda sendayan dan kemudahan-kemudahan adalah didalam 'CADANGAN' pembinaan dan dimaklumkan telahpun diluluskan. Masyarakatnya mungkin lebih kepada semangat gotong royong sepertimana dikampung.

Yang peningnya kedua-dua perlukan deposit dan jawapan awal. Kalau tidak akan di beri kepada orang lain memandangkan advertisment adalah melalui internet. Melepas la jawabnya..

p/s: Yang paling tak best dan memeningkan ialah kelulusan shareholder "isteri :)" belum diperolehi memandangkan dia masih belum melihat rumah-rumah tersebut dan belum tahu bila boleh datang melawat memandangkan kami masih duduk di Melaka.

8 comments:

Abafahim said...

i'm sure i'm the first one!...&... only??!..

cohong gym said...

Hahaha kau tak sudah-sudah nak jadi the first.

Incik, amik the bungalow. Tanah pun luas. Bole buat sebijik lagi kalau kau nak kat atas tanah tu. Untung woo.

Aisey, blom dapat approval lagi ke?

operahidup said...

bro, xder ulasan pasal isu forum memeluk islam oleh bar council?

Abafahim said...

rasa nak komen..tp skrg pelaksanaan lebih baik dari kata2.

Abafahim said...

rasa nak komen..tp skrg pelaksanaan lebih baik dari kata2.

Abafahim said...

rasa nak komen..tp skrg pelaksanaan lebih baik dari kata2.

Abafahim said...

rasa nak komen..tp skrg pelaksanaan lebih baik dari kata2.

Iwan said...

Eh brp byk daa ngko post. Camni laa, harga RM275k utk tanah 10000sq ft dan banglo sama/lebih murah dr harga tanah shj di Lavender Height, tp dr segi komuniti kena tepuk dada tanya selera sendiri, walaupun tempat tu, i.e. Lavender Height elit tp ngko pun tau camner kehidupan di kawasan2 elit ni...