Wednesday, April 16, 2008

Exact interpretation please

I relation to Pak Lah's promise for the transition, help me to interprete what was meant by Pak Lah when he was said to have openly supported najib as the next PM by saying that "Najib melihat dirinya sebagai pengganti saya". Why he did not say "Saya melihat Najib sebagai pengganti saya".

p/s: any hide and seek game?

4 comments:

paneh said...

Paklah tu kalo dah nyanyuk tu memang tak bole buat apa. Dia memang maksudkan Najib melihat dirinya pengganti saya sebab dalam hati dia berkata "Saya melihat Khairy itu pengganti saya". Panehhhhhhhhh....!

Zuzrin said...

Mungkin dalam hal ini, PL cuba nak lepas tangan. Dengan kata lain, bila dia cakap macam tu, bermakna Najib yang terhegeh2 nak jawatan PM, tapi dia tak kata yang Najib tu pilihan untuk ganti dia. So kalau Najib fail masa jadi PM, tak bolehle orang nak salahkan dia sebab pilih Najib.
Tapi bagi aku, yang penting PL and the gang (termasuklah anak-bini, anak meHantu, dan segala kroni2nye) perlu disapu keluar dari "pentadbiran" Malaysia. Kalau sekadar buang PL, tapi yang mastermindnya tak ditendang sama, serupa tak payah.

cohong gym said...

Zuz,
Awak cakap mmg betul. Ada 2 kemungkinan. Pertama, PL cuba bermain dengan kata-kata untuk mengelak disalahkan dimasa yang akan datang. Kedua, dia mmg dah tak betul. Itu kapla ada pusing.
Kalau PL kena tendang dan Najib menjadi PM, aku pasti segala suku sakat PL akan ditendang sejauh-jauhnya. Najib dan suku sakat PL tak sekandang.

Syamsulfaiz said...

Kalau dah buat dalam keadaan terpaksa begitulah bunyinya. Manusia ni kalau dah tak ikhlas, perbuatan dan perkataannya akan menunjukkan ketidak ikhlasannya tu.
Aku rasa kalau betul nak berubah, cari saja ahli UMNO yg tiada skandal. Ramai lagi yang bijaksana. UMNO is a good nationalist party but it current top leaders sucks !