Tuesday, April 15, 2008

Janji Pak Lah

Pak Lah had promised to make a transition of power to Najib after the UMNO election but did not set any time frame and how it will be done. Pak Lah said he wanted to unite the UMNO members and to make sure UMNO to regain confidence from the grassroot before handing it over to Najib.

p/s: It sounds to me Pak Lah had misused the wordings "to unite UMNO members" as his reason to stay as PM whereas people in the grassroot are thinking UMNO can only regain its pride by having a new capable leader.

7 comments:

cohong gym said...

its true bro. malay need new leader to be reunited. definately not Pak Lah. what i can see is pak lah is trying to berdolak dalik. we will see

Zuzrin said...

Semoga PL tak lupa akan apa yang telah dijanjikan ini. Bukan sekali dua dia lupa @ denial, dah banyak kes dah.. Cumanya perkara ini sepatutnya dipercepatkan. Lagi lama PL as a PM, semakin menyampahla rakyat pada dia, semakin banyak jugakla sumpah seranah yang dia dapat.
Apa yang penting ialah kesejahteraan negara, bangsa dan agama.
Farid, lama tak jumpa kau. Bila lagile agaknya boleh pegi rumah kau makan masak lemak cili padi.

Abafahim said...

Zuz,

singgah ampangan britau ler..

cohong gym said...

woiii aku pun nak makan jugak!!

cohong gym said...

Aku baru je jumpa dengan client, dia ni boleh kata orang kuat UMNO gak. Masa PRU itu hari dia kuat berkempen. Dia cakap, dia dengar-dengar, peralihan kuasa hanya akan berlaku selepas 1-2 tahun dari sekarang. PL nak press dia punya luck masa UMNO assembly. Kalau dia menang, melepas la Najib nak jadi PM. Tapi kalau dia kalah, dia akan kata, sekarang la masanya untuk peralihan kuasa.
Tapi client aku cakap, orang UMNO tak nak PL bertanding.

Zuzrin said...

Farid,
Maybe bulan 5 or 6 nie maybe aku pegi Seremban 2. Kalau ada masa boleh singgah tempat kau, itupun kalau kau free waktu kerje.

Abafahim said...

Zuz,

talipon aku kalau sampai ke sban. Ko pun dijemput skali cohong...hehe